bugün

entry'ler (2253)

sözlük erkeklerinin küfürlü konuşması

Gidiyorum geliyorum, yine aynı buralar. Küfürbaz, cahil, göbekli, keltoş sözlük erkekleri. Yallah bye.

tayvan

Geçenlerde kendi oturduğum şehirden kalkıp ankara'ya gittim, sırf bu entryi girdiğim ülkede eğitim bursu almak için. Şaka gibi bir sonuçla karşılaştım. Ama ondan önce şaka gibi bir jüri kadrosu vardı. Jüri üyeleri ülkenin konsolosluk üyelerinden oluşmuyordu yalnızca, MEB görevlisi de vardı. :D kendisi varlığıyla şenlendirmemişti sadece odayı, bir de yanlış bir bilgi (sanı) ile görünüşümden kaynaklı olarak bu alanı neden çalışmak istediğimi sordu. Pardon?? Görünüş ne olursa olsun, biz aklı malzeme olarak kullanmaya çalışan insanların gördüğü bu muamele ne?? Hadi bunu geçtim, bu kişi bana nasıl bölümüm hakkımda atıp tutup benden "akıllıca" bir cevap vermemi bekledi?? Her neyse.. bursiyerlerin arasındaki bölümdaşımı aldığınızı gördüm, ben ise yedeklerde takılı kalmışım. Neden call centerda çalışan bölümdaşım alındı da referans mektuplarını bile yurtdışında yüksek öğretim gördüğüm profesörden alan ben elendim anlamadım. Ben de mi o arkadaş gibi pembiş pembiş giyinip, jüri üyelerinden biri benim hocam yhaa diye etrafta dolanıp dursaydım?? Kusura bakmayın ya, takım elbisemi çektim, her sorduğunuz soruya iki dilde de akıcı cevaplar verdim, oraya ait olmayan jüri üyesinin bölümüm hakkında sorduğu garip soruyu akıllıca göğüsledim.. ve tabi kilit nokta, ismim içeriye verilmedi ya da tanıdık hocam da yoktu.

Tayvan hakkında çok şey duydum, iyi anlamda. Ama yok ya bir de içine girmek gerekiyormuş. Zaten verdikleri bursu iyice araştırdığımda ne öldürür ne de yaşatır türdenmiş. Ha bir de size bursu ne kadar süre almak istediğinizi işaretlediğiniz bir alan var burs başvuru formunda. 2 ay ve 12 ay arasında, istediğinizi işaretliyor bursiyer. 12 ayı işaretledim 6 ay çıkmış, tabi asıl-yedek herkes için böyle. Madem 6 ay göndereceksiniz 12 seçeneği neden var? Komedi.

Tayvan hükümeti tarafından verilen bursa başvuracak kişilerin akıllarında dönüp duran birtakım soru işaretlerimi umarım gidermeyi başarmışımdır.

Her neyse, ankara güzeldi. Ve sayenizde çok iyi birini de hayatıma katmış oldum. iyi günler Tayvan!!

sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri

Ya sabır!

sözlük kızlarının götü

Selaam uzun bir aradan sonra burdayıım diye entry girecektim ama sözlüğe girdiğimde gördüğüm ilk başlık bu. Allah belanısı versinh. Ben gidiyorum.

infp ve enfp

Mbti karakterleri arasında kurulabilecek en iyi dost kombinasyonlarından biri. Kesinlikle uzun soluklu, ömürlük diyebileceğiniz dostluklar -özellikle de hemcinslerse- bu iki karakter arasında kurulabiliyor.

Tabi bireylerin in, en, f, t vb oranları da aradaki uyumu sağlamak için önemli. Bunun dışında zaten çoğu in, en'lere; çoğu en de, in'lere çekiliyor. Çünkü dışadönük bir kişi içedönük kişinin hayatı daha canlı yaşamasını sağlarken, içedönük kişi de dışadönük karakterindeki kişinin, kendisini birey olarak kendi farkındalığını daha doğru oluşturabilmesine olanak sağlıyor.

kitap ayracı olarak kullanılan şeyler

önemli yerleri işaretlemek için sayfa aralarına Çukulata ambalajı koyduğum birkaç kitap var. Çünkü çikolata güzel bir şey ve kitaplar da çikolatalarla tanışıp onlarla birer kahve içmeliler.

Şaka bir yana, üşengeçlikten hep bunlar. Kalkıp ayraçların olduğu çekmeceyi açmak zor çünkü.

çöp toplayanların yaptığı iş asalaklıktır

Şerefsiz. Tek kelimeyle. Şu aq akademisi, sizin gibi burnu havada ama aslında bi bok olmayan, geldiği yerlere tanıdıkları vasıtasıyla gelebilmiş, ülkeye veyahut çevresine hiçbir artı değeri olmayan, makaleleri ve tüm çalışmaları fazla fazla alıntılarla ve çalıntılarla dolu, aşağılık kompleksli, boşbeleş şerefsizler yüzünden insanların gözlerindeki değerini yitiriyor.

Sizin gibiler yüzünden, "okumuş ama adam olamamış." Cümlesi insanların ağızlarından düşmüyor, okumak sizin gibi sefiller yüzünden toplumun gözünde değersizleşiyor. Ve tek şuçlusu siz ve sizin gibiler, ve malesef türeyip duruyorsunuz.

Bu herifi araştırın, kesin karısı-kızı-yeğeni üniversitenin bünyesinde hakkı olmadan, öğretim-araştırma görevlisi olarak falan çalışıyordur. Ya da tanıdıklarını üniversiteye çaycı olarak aldırıp 10bin tl aylık bağlatmıştır. Bi de buna rağmen kalkıp alın teriyle işini yapan, çevreye ve yaşadığı ülkeye yararı olan insanları küçümsüyor.

Gerçek bir şerefsizsin sen ve umarım bu entrymi okursun. Zira çevrendekiler senin bi taraflarını yalayıp durduklarından, karakterin hakkındaki gerçeklerin farkına varamamışsındır. Teşekkür etmene gerek yok.

seninle şöyle olabilirdik

görsel

zeynep bastık ve edis in seksi dansı

Ya izlemedim sahne şovlarını ancak bakış açınız yanlış. Sahne şovları adı üzerinde şovdur. Orada sanatçılar, kendi karakterlerini bir askıya asıp öyle performanslarını sergilerler.

Örneğin, beyonce ve jay-z de evli ancak beyonce sahnede yaldır yaldır erkek dansçılarıyla seksi danslar ediyor. beyonce, sahnedeyken grammy ödüllü bir sanatçıyı oynar. sahne dışındaki hali olan evli, 3 çocuklu o kadını değil. Ortada boynuzlamalık bi olay yok.

gemini man

kendisini tutmasa ilk entryme kadar açık oylayacak olan, oy cömerti yazar. Teşekkür ederim sayın gemini man.

Şey ben de libra womanım bu arada.. hava grupları birbirleriyle çok iyi anlaşır derler.. ben de rezzan kiraz'ın yalancısıyım!

Neyse, şaka bir yana iyi yazmalarınız Ve oylamalarınız olsun. Yeniden teşekkürler.

sözlük yazarlarının hayalleri

Ben de yukardakinden. Hem de so badly bir vaziyette. Allahım lütfen gerçekten ihtiyacımız var.

türklerle kuzen olduğumuz hissine kapıldım

Neden? Banka falan soyup, karanlık işlere girdikleri için mi? Ağrıma gitti bak uluslararası medyaya böyle konuşması. Pis herif.

deney faresi

Instagram'da lattenindostlari adlı bir hesap var. O hesabın sahibi, deney laboratuvarlarından kurtardığı deney farelerini hayata döndürüp yeniden yaşama adapte etmeye çalışıyor ve onların bu serüvenlerini hesabı üzerinden paylaşıyor. Şimdi o aklıma geldi, destek olmak isterseniz takip edebilirsiniz kendisini.

Ben farelerden korkan bir insanım ancak o hesapta o farelerin hallerini gördükten sonra cidden onların da yaşama haklarının olduğunun bi kez daha farkına vardım.. Zira ilk başlarda o hayvanların içine kapanık halleri, kendilerini hep saklama istekleri, iştahsızlıkları, ürkeklikleri; gün geçtikçe o hesabın sahibinin çabalarıyla, oyun oynayan, klasik fare açgözlülüğüyle yemeğe saldıran, sosyal becerileri artan birer canlıya dönüşüyorlar. Tabi çoğu bu kadar şanslı olmuyorlar.. kapanmayan ve asla iyileşmeyen yaralarıyla daha çok içine kapanıp, bir zaman sonra ölen fareler. Ve bir daha asla psikolojik olarak hayata dönmeyip yine ölenler. Üzücü, çok üzücü.

Neyse, kamu spotu: Lütfen hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz diyen markalardan alışverişimizi yapalım.

nasıl seveceğim

Önce kendini severek diye felsefe kasacaktım şarkı ismiymiş. Kolay gelsin.

nasıl biriyle evlenmeli insan

Prensipleri, vicdanı, kültürü, yaşam stili birbirine uyan; gelecek planları uyuşan, hayata bakışları benzer olan iki insan -eğer işin içinde sevgi ve saygı da var ise- evlenmelidirler.

Ha tabi evlilik de istiyorlarsa. illa geleneksel olmak zorunda değiller, başlığa istinaden yazdım ben evlilik olayını.

kadınların güçlü olmasından korkan erkek

Bakın bir kadın olarak o erkeğin sizin başarılarınızdan, konumuzdan ve de sağlam karakterli oluşunuzdan korktuğunu nasıl anlamanızın pek çok yolu var.. bunlardan biri arkanızdan sizin hakkınızda söylediği şeylerin neliği.

Sağlam duruşunuza ve fikirlerinizi uygulamadaki kararlılığınızı görünce, "erkek gibi kadın allah kocasına/sevgilisine sabır versin." Der. Bir yanlışını eleştirir ve boyunun ölçüsünü alması için bir iki fırçalarsınız, "evlenmedi ya bu onun siniri, evlenseydi böyle sinirli olmazdı." Der. Bakımlısınızdır, kendiniz için giyinir parfüm sürersiniz, hemen pas atar ama o malca pasa karşılık vermezsiniz, "burnu havada sürt*ğün teki." Der.

Der de der anlayacağınız. Bunları sizin arkanızdan söyleyen erkek sizden korkan erkektir. Çünkü insan korktuğu şeyi kafasında küçümseme eğiliminde olduğundan, size yok evlenmemiş, yok sürtük diyerek sizi küçümseyip, korkusunu ve çekincesini bastırmaya çalışır ve kendi egosunu ve bilincini bu yolla rahatlatır.

Aynı zamanda bir kadının arkasından bunları diyen arkadaşınız varsa, yine aynı şey geçerlidir. O arkadaşınız o kadından çekiniyordur.

Bundan kaynaklı olarak şunu söylemek istiyorum.. arkasından bu tür şeylerin söylendiği kadınlar, sakın rahatsız olup üzülmeyin ya da geri adım atmayın. ikidebir vızıltısıyla sizi rahatsız eden bir böceğin sesinden ancak ve ancak onu ezerek kurtulabilirsiniz. Diğer türlü dışarı atsanız diğer camdan girer, görmezden gelseniz vızıltısı kulağınızı daha çok tırmalar. Dolayısıyla, Ezin. Ve yolunuza aklı başında kadınlar ve erkeklerle devam edin.

köpeksiz sokaklar istiyoruz

ülkede yılda 2-3 kişi köpeklerden dolayı ölüyorsa, 200-300 hatta belki de daha fazla sayıda köpek insanlar tarafından öldürülüyor. Belki 300-400 belki de da fazla köpeğe tecavüz ediliyor. Yine binlerce köpek aç-susuz bırakılarak kötü şartlarda besleniyor. Şimdi kalkıp neyin lafını yapıyorsun sayın yazar? Yok konunun üstü ört-bas edilmişmiş de, kızın ölümü köpek kaynaklıymış.

insanların biri ya da bir şey tarafından öldürülmesine ben de üzülüyorum ama, bizim türümüzdeki bu yüzsüzlük beni kusturcak vaziyete geldi. Hayvan aç bırakılmıştır, birinden dayak yemiştir, iç güdüsel olarak gördüğü kişiye saldırıp öldürmüştür. Evet nahoş bi durum ama bu onun doğasında var.

Peki kendisini köpekten üstün gören, birini küçümsemek için bile köpek ifadesini kullanan biz insanların köpeklere yaptıklarına içgüdüsel diyebilir misin? Ben söyliyeyim, diyemezsin. Çünkü akıl ve bilinç açısından gelişmiş (!) bir varlığın böyle durumlarda içgüdüsel olarak davranması kabul edilemez. bu başlığın altına, bu başlıktaki fikri destekleyici entryler girmek, vicdanınızdaki ve akli becerilerinizdeki basitlik, vasatlık ve iğrençliği sergilemekten başka hiçbir şey değil. Sefilsiniz.

mehmet ali erbil

Türk televizyonlarında "entertainment" kavramını yaşayan ve yaşatabilen tek adammış...

Birincisi entertainment anlayışınıza hayran kaldım, ikincisi de şu kişiyi adam olarak görmenize ayrı ayrı hayran kaldım.

Şu uluslararası showları, entertainerları izlemesek, görmesek inanıcaz aq. Hangi entertainer kalkıp showuna davet ettiği kişilerin orasını burasını elliyor, habire bel altı espiriler yapıp creepy moduna düşerek para kazanıyor, seyircilerine hakaret edip hiçbir şey olmamış gibi davranıyor?

Şu mahlukun daha kendisine saygısı yokken ben kadınlara ya da seyircilerine saygı göstermesini beklemem zaten. Ama kalkıp da milletin, bu şeref yoksunu televizyon kişisini savunmasına da sessiz kalmam. Şaka gibi, garip kafalar yaşıyorsunuz. Madem öyle sizin annenizi de ellesin, babanızın iç çamaşırını da herkesin önünde indirsin?? Garipsiniz.

bakire kadın isteyen erkek

Yeter ya bakir kadınınızdan. Ya Ben de artık bakir erkek istiyorum hadi bakalım! Madem hala sipariş üzerine çalışıyorsunuz, ben de sipariş veriyorum: bakir olmayan erkekle işim olmaz!! Hadi, hodri meydan!

irem derici nin sahnede domalması

Arkadaş bizim neden ciddi anlamda sahnesine özen gösteren, şarkılarında ve danslarında mükemmellik arayan sanatçılarımız yok?

Şimdi derici'nin O kalçalarını dayadığı kişi dansçısı doğru muyum? Bakın ben rihanna, beyonce, lady gaga vs gibi dünyaca kadın ünlülerin canlı performanslarını izlemeyi çok severim. Onlar şovlarında bu hareketlerin bin kat daha seksilerini, daha estetiklerini yapıyorlar. Ama aklıma şu takıldı.. örneğin rihanna da kalkıp koreografi diye dansçısına kalçalarını dayıyormuş "gibi" yapıyor ama asla temas etmiyor. Beyonce desen öyle, nicki minaj desen öyle.. hepsi o duruşu misalen yapıp olabilecek en seksi hallerini sergilerken, akıllıca bestelenmiş ve böylece geniş kitleler tarafından dinlenen güzel şarkılarını söylüyorlar.

E şimdi ben soruyorum bizim bu garip sanatçımız neden dansçısının içine içine girmiş? Bi de ne estetik duruyor, ne seksi duruyor.. Yani kızgın erkek filin önünde domalan yine bi o kadar kızgın dişi filin çiftleşmelerini izliyor gibiyiz. Cidden çirkin duruyor, aşırı. Hani madonna da, jlo da kalçalarını dansçılarına dayıyorlar ama biz onların bu hareketlerini izlerken oha ne kadar seksi diyoruz. Şimdi de buna bak aq.

Tabi bu dediğime sahne elbisesinin ucuzluğu ve sahneye uygun olmayışı da etki etmiyor değil. Sahne elbisesi.. bahse varım ki, sahnesini izlemek için belki de şehir değiştirip gelen insanlar daha gösterişli giyinmişlermiş.. hem koreografisi, hem elbisesi, hem şarkıları.. estetikten, güzellikten, mükemmellikten oldukça uzak ancak "sanatçımız" tabi ki türkiye'de buna rağmen ünlü olup sanatçı vasfına nail olabiliyor. Neden? Çünkü halkın büyük çoğunluğu bu saydığım 3lüye değil de bunun olay yaratan laflarını ve farklı buldukları kişiliğini görüp duymak istiyorlar. Ha bir de arada sırada çıkardığı, daha doğrusu para verip satın aldığı, aşk hakkında akıllıca yazılmış(!) şarkılarını dinlemek istiyorlar.

Öf umarım şu yazdığımı okursun da, artık yurtdışına keyif için değil, kendine iyi dansçılar, yapımcılar, tasarımcılar bulmak için çıkarsın irem.. zira bok gibi paranız var ama hala bok gibi sanatçılarsınız.